Zapals.com

15 Şubat 2015 Pazar

Siyasi pankart sorunsalı



Maç yazısına başlamadan önce yazılması gereken farklı bir konu var ortada : "Özgecan ASLAN".

Özgecan ASLAN isimli genç kız daha hayatının baharında iken insanlıktan nasibini almamış 3 şerefsiz tarafından insanın anlatmaya bile dilinin varmadığı bir şekilde yaşamına son verildi. Dini, dili, ırkı, ideolojisi, şehri hiç farketmez bu olayı yapanların insanlıktan nasibini almamış hayvanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği düşüncesinde tüm toplum. Sosyal paylaşım siteleri, haber kurumları, spor kulüpleri hep bir ağızdan bu olay hakkında düşüncelerini bildirdiler.

Maç esnasında Trabzonspor taraftar gruplardan Vira'nın Özgecan Aslan adına yaptırmış oldukları pankart siyasi ! amaç taşıması nedeniyle stada sokulmadı. Siyasi derken. Neye göre, kime göre siyasi. Bu isim neden siyasi bir olgu içersin. Bu ismin stadda gözükmesinde hangi guruh rahatsız olabilir ki. Basketbol maçında açılan pankarttan farklı bir pankartın sokulacağını sanmıyorum. Orada siyasi amaç taşımazken neden futbol maçına sokulmasında siyasi amaç bahanesi öne sürülebilir ki.

Maça geldiğimizde eksik oyuncularının çokluğundan ötürü sınırlı bir oyuncu kadrosuyla maça başlayan Trabzon gol atmakta yine duran toplarda ki üstünlüğünü sürdürmeye devam ediyor. Yenilen gollerde ise defans ve kaleci hattının hataları oyunu zora sokuyor. Rakip takımın iki defa kaleye gelip ikisinde de golü bulması oyun disiplinden uzak olduğunun göstergesi durumunda.

Haftaiçi oynanacak olan Uefa mücadalesi öncesinde onca eksiğe rağmen alınan 3 puan takıma ve taraftara moral oldu. Umarım sakat oyuncularının da takıma katılması ile Napoli maçı istediğimiz skorla sonuçlanır.

Resim İsmail Düzgün'e aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder