Zapals.com

20 Nisan 2012 Cuma

"C'est dommage" - Yazik



Türk futbolunun katili ve en karaktersiz futbolcularının başında gelen Emre Belözoğlu Trabzonspor karşılaşmasında Fildişi Sahil'li futbolcuya maç esnasında "Fucking Nigger" küfrünü edip maç sonraki yorumunda bunu da kabul etmişti.

Sonra ki gün başka bir siyahi futbolcu Yobo ile basın karşısına çıkan Emre dün itiraf ettiğini bugün yalanlayabilecek yüzü gösterdi bizlere.

Bu olayda Yobo'nun şahit gösterilmesi olayların ahlaksız boyutunu iyice gözler önüne serdi.

Kamera kayıtlarının olduğu ve Emre'nin küfür ettiği açıkca belli iken bazı çevrelerin bunu yalanlama çabaları ise insanın midesini bulandıran cinstendi.

Trabzonspor bunun üzerine PFDK'ya başvurarak bu olayın cezasız kalmamasından yanaydı.

Emre'nin ırkçılık üzerine saldırısı ilk değildi. İngiltere de futbol oynarkende adı ırkçılık olaylarına karışmıştı.

Irkçı saldırı karşısında en yakın örnek Luis Suarez'in Evra'ya söyleminden sonra İngiltere Federasyonu tarafından 8 maç + 40 bin Pound ceza almasına karar verilmişti.

Türkiye de ise nasıl bir ceza verileceği konusunda kimsenin bir fikri yok iken 2 maçlık bir ceza verildi Emre Belözoğlu'na.

Evet yanlış duymadık sadece 2 maç.

Zokora'ya haksız bir şekilde gösterilen kırmızı kartın sonunda verilen 3 maçlık cezayı düşündüğünde tüm kelimeler anlamını yitiriyor.

Zokora'ya Trabzonspor tercümanı tarafından iletilen verilen ceza hakkında ki yorumu ise çok kısa : "C'est dommage" yani Yazik.

Sadece yazık değil AYIP.

Türk futbolu için bir ayıp.

Türk insanı için bir ayıp.

Türk adaleti için bir ayıp.

Türkiye şikeyi savunan bir imajının yanına artık bir yenisini ekledi : Irkçı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder