Zapals.com

11 Mart 2014 Salı

Futbol Terörü mü ?

3 Temmuz şike sürecinden bu yana haklı davasında bir türlü hakkı teslim edilmeyen bir taraf var : " Trabzonspor". Avurpa ve Türkiye'de bir çok merci tarafından haklılığı yasal yollarla kanıtlandığı halde Türkiye Futbol Federasyonu isimli kuruluşun bir türlü gerekli kuralları uygulamamakta ki kararlılığı yıllardır süregeliyor.

Trabzonspor taraftarı sesini Türkiye'de ve avrupada yaptığı eylemler olsun, yapılan mail organizasyonları olsun ve bir çok yolla arama yoluna başvurdu. Fakat lobi olarak çok güçlü bir yapıya sahip olan hırsız taraf kanadından bunlar görmezlikten gelindi. Ama taraftarın da bir sabrı vardı ve bu hep böyle sakin bir şekilde devam etmeyecekti.

Fenerbahçe maçı öncesi Trabzon Valisinin almış olduğu sniperlı güvenlik önlemleri de zati pimi çekilmiş halde olan taraftarı çılgına çevirmek için yeterli sebeplerden biriydi.

Saha içindeyse maç öncesi ve maç içinde Fenerbahçeli futbolcuların kışkırtıcı davranışlarına ise söylenecek tek bir kelime dahi bulmakta güçlük çekiyorum. Ve beklenen oldu o 3 yıldır hakkını adli ve sakin yollarla arayan Trabzonspor taraftarı patlamayı yaşadı. Maçın hakeminin de İstanbul da aynı olaylar karşısında sergileyemeyeceği davranışı burada sergilemesi için bir fırsat doğmuştu artık.

Peki bu ülke böyle durumlara ilk defa mı sahne oluyordu bir bakalım isterseniz :





Peki bu görüntülerin hangisi Trabzon'da yaşananlar kadar konuşuldu. 

Dün Trabzon'da yaşanan olayları utanç verici olarak adlandıran televizyon yorumcuları şikeden dolayı avrupadan ceza almış bir takımın üstüne neden bu kadar gitmedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder