Zapals.com

28 Ağustos 2014 Perşembe

Maç yayını sorunsalı



Uefa Avupa liginde mücadele eden takımımız ilk maçı 2-0 kazandı. Rövanş maçını bekliyoruz. Haftaiçi cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle Uefa tarafından savuması istendi bir şekilde skor 2-0 tescil edildi. Neyse biz yine de bu takımı her türlü eleriz havası zati var bizde. Skor çünkü rövanş maçları için oldukça iyi bir skor. Tüm hafta boyunca rövanş maçını izlemenin vereceği heyecan daha ilk maçın bitiminde vücudumuzu sarmış durumda. Günler ilerliyor artık maça sayılı günler kala maç yayını konusunda sıkıntılar başlıyor. Maçın yayını var - yok görüşleri eşliğinde maç gününe kadar geliyoruz. Bir Türk televizyonu maçın yayınını aldığını belirtip taraftarın gönlüne su serpiyor. Maç günü geliyor artık saatleri sayıyoruz ve kulüpten bir açıklama :

Rostov kulübünün yayın konusundaki sıkıntısından dolayı maç yayını olmayacak. Herkes gibi bir duraksama yaşıyorum tabi. Bu nasıl bir saçmalıktır. Maç günü gelmiş ve Uefa Avrupa ligi gruplara kalma aşamasında 21. yy da maç yayınının olmayacağı söyleniyor.

Peki neden bir takım oynayacağı böyle önemli bir maçta yayın istemez ki. İnsanın aklına her türlü düşünce gelebilir. Her ne kadar Uefa gözlemcileri ve takımımız yöneticileri orada olsada bu durum biz taraftar açısından oldukça can sıkıcı bir durum.

Uefa'nın ise bu konuda tavrı çok net :
-Uefa Avrupa Ligi Play-Off maçlarının yayın hakları Uefa tarafından kontrol EDİLMİYOR ve merkezileştirilmiyor.
-Maçın yayın haklarının satışı tamamen ev sahibi takıma ait.Ev sahibi takım anlaşma yapmazsa maçlar yayınlanamıyor.
( Bilgi için Öner Öztürk kardeşime teşekkürler)

Eski günlerde olduğu gibi en azından radyo yayınından takip edebiliriz düşüncesi hakim ama o da pek mümkün gözükmüyor. Neyse umarım Rostov ekibine takımımız sahada gereken cevabı verir ve mağdur taraftarlının yüzünü güldürür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder