Zapals.com

8 Kasım 2013 Cuma

KAZANDIK



"Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu oImakIa açıkIanabiIecek miIIiyetçi bir davranış değiIdir. Benim için Trabzonspor, en güçIüIere karşı koyan ve herkesi yenen hayaIi kahramandı. ÖyIe bir kahramandı ki statükoyu biIe devirmişti."

"Trabzonspor'un atacağı bir gol şutu için neler vermezdim ki "

Bu sözler "Şair Ceketli Çocuk" Kazım Koyuncu'ya ait. Büyük Trabzonspor'lu ve bunu söylemekten asla çekinmeyen büyük sanatçının dün Trabzonspor'un maçının olduğu gün doğum günüydü. Çoğu kez yanlı habere imza atmış kanalların bile es geçmediği bir duruma Trabzonspor resmi internet sitesinin duyarsız kalması üzüntü verici bir olay.


Gelelim dün ki maça. Trabzonspor belki de Avrupanın en zor deplasmanlarından birine Legia karşısına çıktı. Mustafa hoca zaten maç öncesi yaptığı açıklamalarda oyunu beraberlik üzerine kuracağını ifade etmişti ve beklentimizde fazla değildi aslında futbol ve skor açısından. Oyunun tamamında pek hakim bir görüntü ortaya koyamasakta maç sonunda skor 2-0 lehimizeydi.

Trabzonspor bu skorla namağlup olarak grup liderliğini sürdürürken Avrupa kupalarında deplasmanda üst üste 5 maç kazanarak bu alanda ki rekoru kırmış oldu. Ayrıca son 12 Avrupa kupaları mücadelesinde yenilgi yüzü de görmedi.

Şu pozisyonda bir İstanbul takımı olsaydı medyanın haberleri, yorumları daha farklı olacaktı. KAZANDIK demekten aciz insanlar Trabzonspor'un galibiyetinden hazetmeyen büyük bir çoğunluğa sahibiz. Ötekiyiz biz bu ülkede ve böyle de kalacağız gibi.

Maç sonunda başbakanın soyunma odasına gidip futbolcuları tebrik etmesi ise ironinin kendisidir. Trabzonspor'un gasp edilen şampiyonluğunda parmağı olduğu herkes tarafından bilinen zatın bu şekilde gösteri yapması hiç mi hiç etkileyici olmuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder