Zapals.com

23 Ekim 2014 Perşembe

Ötekileştirdikleriniz



Trabzonspor ülke puanına son yıllarda en çok katkısı olan takım olarak ön plana çıkmaktadır. Peki kendi ülkesinde hak ettiği değer veriliyor mu kendisine isterseniz bir göz atalım.

2010 - 2011 sezonunda şike yaptığı tüm mercilerce kanıtlanan takımdan halen hakkı olan şampiyonluğunun teslim edilmemesi. Tabi ki tek bir satırla anlatamayız bu olayı daha öncede bunun mücadelesini bir çok yazımda kaleme almıştım.

Tarih 18 Ekim Trabzonspor Cska deplasmanı için Rusya'ya giderken o zamanın ulusal gazetelerinden biri Cska Moskava'nın tur şansından bahsediyordu kendi takımı yerine ve ulusal gazeteler Trabzonspor'un mağlubiyeti için "Dondu kaldı" yazarken İstanbul takımları için "Donduk kaldık" şeklinde başlık atmaktan çekinmiyorlar.

Tarih 7 Aralık 2011. Trabzonspor Şampiyonlar liginde bir üst tura kalma mücadelesi verirken Türkiye Futbol Federasyonun bu durum pek hoşuna gitmiyor ki anlaşılan derbi diye nitelendirdikleri ama sadece kendi ülkesinde izlenen maçı aynı güne vermesi tesadüf bir durum olamaz.



Yıl 2014 yine Trabzonspor Avrupa sahnesinde ve yine hak ettiği değer verilmiyor bir türlü. Peki ne yaptı Trabzonspor bu ülke medyasına veya futbol kurumlarına. Tek suçu avrupa maçlarında başarılı sonuçlar elde edip o arenada gün geçtikçe başarılı performans sergilemesi mi suç. Nedir söyleyin bilelim yani.



Evet Trabzonspor bir Avrupa mücadelesinden daha 3 puan alarak sahadan ayrıldı ve büyük ihtimal yine gruptan çıkıp adını bir üst tura yazdıracak ve evet yine siz bunu gör(eme)mezlikten geleceksiniz. Ne diyelim size at gözlüklerinizle nice yıllar dileriz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder